Jobb alsó infóblokk

Projektadatok

 

Kedvezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Projekt címe: Lenti Zöld Város kialakítása
Szerződött támogatás összege: 1.087.502.074 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. október 31.
Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00006

RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Lenti Város Önkormányzata 1,088 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül, a „Zöld város kialakítása” (TOP-2.1.2-15-ZA1) című pályázati felhívásra beadott „Lenti Zöld Város kialakítása” című, TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00006 azonosító számú támogatási kérelme. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A projekt konzorciumi formában valósul meg:

  • konzorciumvezető: Lenti Város Önkormányzata
  • konzorciumi tag: Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt célja a zöld – rekreációs funkciók fejlesztése, a települési arculat és identitás erősítése, olyan összefogott, városi arculat kialakítása, aminek köszönhetően Lenti és térsége egységesen tud megjelenni tágabb környezetében. Konkrét cél a közterületek állapotának fejlesztése, új pihenő-szabadidős övezet kialakítása, a kereskedelmi és szolgáltatás kínálat bővítése, valamint az üdülőövezet és a belváros kapcsolatának fejlesztése. A fejlesztés helyszíne: Lenti központi belterület és déli városrész területe.

A projekt elemei:

  • A kortárs közpark korábbi kihasználatlan belső terek feltárását kiemelt minőségű, mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen használható szilárd burkolattal ellátott átlós keresztsétányokkal teszik lehetővé. Megújításra kerül a növényzet, pihenőpadok kerülnek kihelyezésre. Új szabadtéri pihenő övezet alakul ki a városon belül.
  • A sportpályák és a játszótér közterületről és a gyógyfürdő területéről egyaránt megközelíthetők lesznek. A fejlesztés minden korosztály számára biztosít lehetőséget az aktív kikapcsolódásra.
  • A sportpályák és játszótér projektelemek kulturális kiszolgálását elősegítő építmény, melynek fő feladata a játék- és sportfunkciók kiszolgálása vizesblokkal, öltözővel, normál használatú és akadálymentes illemhelyekkel.
  • A fejlesztési területeket összekötő út (Táncsics M. utca) és termálvíz-csatorna és környékének rendezése, zöld területek kialakítása.
  • Ezen belül a termálvíz-csatorna és környékének rendezése során a városközpont és a település rekreációs övezete összekötése történik meg.
  • A fejlesztés eredményeként megújul Lenti déli városrészének zöld- és közterületei, valamint a városközponti összeköttetés lehetőségei. A beruházásnak köszönhetően, minőségi, fenntartható és igényes közterületi zóna és jól használható zöldfelületek alakulnak ki, melyek megteremtik sport és aktív kikapcsolódás lehetőségét, segítik a kerékpáros használatot és támogatják a település gazdasági fejlődését.
  • Meglévő parkolók megújítása és újak kialakítása, kortárs közpark létrehozása az egykori temető helyén, sportpályák és játszótér létesítése a hozzátartozó kiszolgáló létesítménnyel (komfortpont).

A projekt időtartama: 2017.07.01- 2022.10.31.